Serie

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

18 januari 2016 | 14:30

"Making a Murderer" kan få fler avsnitt

Fallet som fick hela världen att chockas och spekulera är troligen inte över.
Vinterns dokumentärsuccé ”Making a Murderer” kan få en andra säsong. Netflix utesluter inte fler avsnitt, ifall mordfallet tar en ny vändning.

”Making a Murderer” följer Steven Avery som satt fängslad i 18 år för ett brott han sedan visade sig oskyldig till. Men två år senare anklagas han igen, för ett brutalt mord i sitt eget hem. Avery hävdar återigen sin oskuld, och under den kommande rättegången avslöjas många brister i polisens hantering av hans fall.

Tittarna vet att många frågor förblev obesvarade under seriens gång.

- Historien utvecklar sig fortfarande, så vi kommer definitivt att ta en titt på det, säger Netflix innehållschef Ted Sarandos. 

Filmskaparna Moira Demos och Laura Ricciardi har fortsatt följa Steven Avery och samla in material, men de vågar inte lova nya avsnitt än.

- Fallet är fortfarande öppet. Det handlar om verkliga livet, man vet aldrig vad som ska hända. Vi är redo… Om något stort händer så är vi där. Men vi tittar även på andra projekt, säger Demos till Variety.

Den beroendeframkallande true crime-serien släpptes på Netflix 18 december och var en världssnackis redan vid jul. Den bygger på 700 timmars videomaterial som samlats in under tio års tid.

| 18 januari 2016 14:30 |