EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

27 juni 2020 | 18:00

Het high school-erotik när "Magisterlekarna" blir film

"En queer, våt, high school-dröm inspirerad av 90-talets pojkband och Robert Mapplethorpes fotografier" berättar regissören Ylva Forner.
Svensk hbtq-film växer inte på träd. Därför är vi lite extra nyfikna på "Magisterlekarna", som börjar spelas in i Stockholm i höst. Ylva Forner regisserar en drömsk queerfilm baserad på en roman av Kristofer Folkhammar, en filmatisering hon beskriver som "en melodram för 2020-talet... vild, vacker och mer än en bett om."

- Bland floristkillar, Sångtågsuttagningar och BDSM-lekar i en värld som enbart befolkas av homosexuella män vänds våra begrepp om normer ut och in. Vad händer med en kultur som vuxit fram ur motstånd mot förtryck när förtrycket lyfts bort? säger regissören.
 
Large 75f2d4e4165381f8ee571ea49407ef84 magisterlekarna3
 
Samtidigt som filmen leker med genrer och bygger ett universum vi aldrig sett tidigare, handlar "Magisterlekarna" innerst inne om vår egen längtan att bli älskade för den vi är, menar Ylva Forner.
 
- I en queer, våt, high school-dröm inspirerad av 90-talets pojkband, Robert Mapplethorpes fotografier och konstnären Ali Francos målningar får vi bakom stereotyper och schabloner syn på oss själva genom den konkava spegeln.
 
 
"Magisterlekarna" befinner sig just nu i förproduktion. De stora rollerna är redan tillsatta: som Magistern ser vi Johan Ehn, Charles spelas av Christian Arnold, Paul spelas av Johan Charles, Tim av Simon Kling och Elis Monteverde Burrau spelar Chad. I sommar ska rollsättningen bli klar medan man förbereder för inspelning i oktober i Stockholm.

- Vi har haft ett fantastiskt kreativt samarbete med fotograf Adam Nilsson och produktionsdesigner Lene Willumsen, och även med våra skådespelare som alla göra helt otroliga insatser och har varit väldigt dedikerade sina roller, berättar producent Sofia Ferguson för MovieZine.
 
"Magisterlekarna" siktar på festivalpremiär under våren/sommaren 2021 och svensk biopremiär i slutet på 2021, alternativt början på 2022.
| 27 juni 2020 18:00 |