Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

6 februari 2014 | 13:01

"Mad Men"-team gör TV av DC Comics "DMZ"

Äkta paret Andre and Maria Jacquemetton har sålt in sin TV-dramatisering till amerikanska TV-kanalen Syfy.

Ännu en DC Comics/Vertigo-serie är alltså på väg till TV-rutan, rapporterar Deadline. "DMZ" skapades 2005 av Brian Wood och Riccardo Burchelli och gavs ut i 72 nummer fram till 2012. Förkortningen DMZ står för demilitariserad zon, där militära styrkor inte få befinna sig. I serieboken, som utspelar sig i en nära framtid, är Manhattan i New York just en sådan demilitariserad zon. Detta efter att ett andra inbördeskrig utbrutit i USA.

Huvudperson i dramat är en nybliven fotojournalist vid namn Matty Roth, som på grund av olyckliga omständigheter fastnat i detta ingenmansland, där bara 400 000 bor kvar (av nuvarande 1,6 miljoner), framför allt fattiga och rättshaverister.

- Tänk lika delar "Flykten från New York", al-Falluja och New Orleans direkt efter att Katrina härjat", har Brian Wood sagt i en intervju.

Andre och Maria Jacquemetton var huvudmanusförfattare (och sedermera även exekutiva producenter) för AMC:s "Mad Men" under dess första sex säsonger. Därefter sade de upp sig. För "DMZ" - som just nu är i uppstartsfasen hos Syfy - samarbetar de med "Gravity"-producenten David Heyman. Det är de själva som skrivit manus.

| 6 februari 2014 13:01 |