Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

30 juni 2016 | 12:00

Mace Windu lever?

Samuel L. Jackson säger att hans "Star Wars"-karaktär aldrig dog, och George Lucas håller med.
Som vi alla minns blev Mace Windu, Samuel L. Jacksons mäktiga Jedi  i prequel-filmerna, elektrifierad och sedan nedkastad från en hög byggnad i "Revenge of the Sith" och har alltsedan dess befarats vara död. Något som nu inte längre verkar vara fallet.

Jackson fick en fråga om saken på Twitter, och svarade så här:

Han säger: 

- Det var George Lucas idé att Mace Windu skulle dö. Han sa: "Vi har dödat alla andra viktiga karaktärer i filmerna som har lett upp till den här, och den enda personen kvar att döda som kommer betyda något är du. Jag tänkte: "Verkligen? Kan du inte bara skada mig lite... och... whatever." Men i mina ögon är jag inte död.

Han utvecklade sedan resonemanget under en intervju med Entertainment Weekly där han sa att Windu "självklart" var vid liv och fortsatte:

- Jedi kan falla från otroliga höjder. Och det finns en lång historia av enarmade Jedi. Så varför inte?

Men inte nog med att skådisen själv vill att Windu ska ha överlevt, han har dessutom fått det sanktionerat av George Lucas själv:

- George har ingenting med det där att göra längre men gav sitt godkännande till mig ändå. Han sa typ: "Jag är okej med det. Du kan få vara vid liv."

Så då vet vi alltså, någonstans ute i galaxen vakar den mäktige Mace Windu fortfarande över oss (eller ja, för länge länge sedan, då).

Hur har den här nyheten fullständigt förändrat ditt liv?
| 30 juni 2016 12:00 |