Spel

Skribent

Anders Eklöf

14 september 2020 | 17:05

Lucasfilm släpper animerad kortfilm inför spelet "Star Wars: Squadrons"

Se kriget från rymdimperiets perspektiv i kortfilmen "Hunted".
Den 2 oktober släpps det efterlängtade spelet "Star Wars: Squadrons", där du får styra klassiska rymdskepp från serien som X-Wing och TIE-Fighter i luftstrider mellan två rivaliserade grupper från rebellerna och imperiet, efter händelserna i "Jedins Återkomst". 
 
I samarbete med Lucasfilm och Industrial Light and Magic har spelstudion Motive Studios nu gjort en animerad kortfilm kallad "Hunted", som utspelar sig innan spelet. 
 
 
Här introduceras vi till karaktären Varko Gray, som är den sista TIE-piloten på slagfältet efter att rymdimperiets styrkor behövt retirera från en attack av den Nya Republiken vid den kejserliga hamnen vid Var-Shaa. 
 
I spelets berättelse följer du det efterföljande kriget mellan spillrorna av rymdimperiet och rebellerna. Den nya republiken och rebellerna har tagit fram ett hemlighetsstämplat vapen kallat "Project Starhawk", som kan avgöra kriget, så det är upp till rymdimperiets trupper att stoppa det. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Förutom en kampanj innehåller även spelet multiplayer där lag bestående av fem spelare krigar mot varandra över nätet. 
 
"Star Wars: Squadrons" kommer till PS4, Xbox One och PC den 2 oktober. Till PC och PS4 kommer det även gå att spela i VR
| 14 september 2020 17:05 |