Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 maj 2015 | 22:00

Luc Besson gör film med Dane DeHaan och Cara Delevingne

Regissören av "Det Femte Elementet" återvänder till rymden.
Filmen från år 1995 är onekligen en klassiker i sci-fi-genren. "Multipass!", liksom. Glada nyheter då att Luc Besson nu offentliggjort på sitt Twitterkonto att han åter vänder blicken mot stjärnorna. Han ska nämligen ta sig an en filmversion av den belgiska serietidningen "Valerian och Laureline", som handlar om två galaktiska äventyrare som tar sig an uppdrag som tar dem kors och tvärs genom galaxen. 

De två karaktärerna debuterade redan år 1967 i en serietidning signerad Pierre Cristin och Jean-Claude Mezieres, och den sistnämnde författaren jobbade faktiskt senare med Besson på just "Det Femte Elementet". Den franske nestorn, som också gjort kultfilmen "León" (och en stadig mängd skräp utöver det), har velat få projektet att lyfta i några år redan, men nu ser det ut som att filmen kommer bli av.

Filmen, vars fullständiga titel blir "Valerian and the City of a Thousand Planets", kommer enligt uppgift ha Dane DeHaan och Cara Delevingne i huvudrollerna. DeHaan är mest känd för sin medverkan i "The Amazing Spider-Man 2" och Josh Tranks "Chronicle" och Cara Delevingne har förutom sin supermodell-karriär även fått igång en fin skådiskarriär, med en hel massa filmer som håller på att färdigställas.

Valerian, serien alltså, har sålts i över tio miljoner exemplar och översatts till hela 21 språk. Filmproduktionen drar igång i slutet av året och världspremiär är satt till sommaren år 2017. 
| 12 maj 2015 22:00 |