Skribent

Anna Thunman Sköld

5 februari 2014 | 13:01

"Lost"-stjärna filmar i Stockholm

Dominic Monaghan och Michael Nyqvist toppar nya amerikanska thrillerserien "100 Code" som ska spelas in i Sverige.

Den tolvdelade serien baseras på den irländske författaren Ken Bruens nya thriller "Merrick", meddelar Deadline. Monaghan, som gjort sig ett namn både i "Sagan om ringen"-filmerna och i TV-serien "Lost", ska spela den amerikanske kriminalaren Tommy Conley som lånas ut till Stockholmspolisen efter att ett flertal mord på unga flickor skett under en tolvmånadersperiod. Där matchas han mot Michael Nyqvists typiskt svenske mordutredare och kulturkrockar uppstår, likaså avsky.

Nykvists amerikanska karriär har än så länge bestått av storfilmen "Mission Impossible: Ghost Control" och den snabbt nedlagda TV-serien "Zero Hour".

"100 Code" är skapad av Bobby Moresco och produceras av Fabrik Entertainment (där svensken Henrik Bastin ingår) och Red Arrow International. Även svenska Strix Drama är inblandat och står som exekutiva producenter.

Inspelningarna börjar den 5 maj i Stockholm och Aftonbladet har fått det bekräftat att serien ska visas i Kanal 5. Än så länge har "100 Code" inte fått någon amerikansk hemvist.

| 5 februari 2014 13:01 |