Serie

Skribent

MovieZine

20 december 2023 | 15:00

Lös mysteriet: Alla avsnitt av ”A Murder at the End of the World” streamar nu

True crime möter en Agatha Christie-deckare för 2020-talet i den bingevänliga thrillerserien på Disney+
Vinterns kanske bästa tv-serie på Disney+ är nu komplett. Under tisdagen släpptes det sjunde och avslutande avsnittet av ”A Murder at the End of the World”, med svar på alla de gåtor som gäckat oss under säsongens gång.
 
Miniserien utspelar sig på en avskild retreat, gömd på Island, där en tech-miljardär har byggt sig ett toppmodernt hotell - och bjudit in en samling omaka personer för att inviga det. Baktanken är att spåna idéer för en bättre värld. När ett mord inträffar är det klart att någon bland dem har en annan agenda. Vilken tur då att en ung amatördetektiv också stod med på gästlistan.
 
Clive Owen spelar Andy Ronson, en stenrik och fokuserad visionär som nog kan liknas vid både Steve Jobs och Elon Musk.
 
Emma Corrin gör rollen som Darby, generation Z-tjejen som givetvis är skeptisk till hans typ och allt de står för. En parallell historia i dåtid följer henne och pojkvännen Bill (Harris Dickinson) när de nosar upp en seriemördare som ger sig på kvinnor.
 
 
Serien tar tillfället i akt att prata om den moderna världens framsteg och utmaningar, med allt från AI till klassklyftor och klimathot. Men framför allt är den en gammaldags pusseldeckare i futuristisk skrud, med flera misstänkta och många twistar, som låter även oss som tittare gissa och leta efter den skyldige in i det sista.
 
”A Murder at the End of the World” känns lite som att läsa en rafflande kriminalhistoria där man aldrig vet vad som ska ske i nästa kapitel. Med alla avsnitten nu ute på Disney+ är det som upplagt för en nagelbitande binge, kanske under julledigheten?
 
| 20 december 2023 15:00 |