Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 mars 2018 | 18:35

Löjligt underhållande "The Magicians" förlängs med en fjärde säsong

Syfy känner sig säkra på att de kommer att kunna förtrolla oss med ännu en magiskt underhållande säsong av "The Magicians".
THR avslöjade under natten att den löjligt underhållande tv-serien "The Magicians" har förlängts med en fjärde säsong hos Syfy.
 
Magin må ha försvunnit för våra karaktärer under den tredje säsongen av "The Magicians", men för oss tittare skulle jag vilja påstå att serien aldrig har varit bättre eller mer underhållande. 
 
"The Magicians" är på sätt och vis vad "Harry Potter" hade kunnat vara, om vi istället hade lärt känna honom när det var dags att börja plugga på universitetet. Nu ett par säsonger in i handlingen har vi däremot lämnat allt kring skolan bakom oss och karaktärerna är utspridda i olika världar, dimensioner och interdimensionella bibliotek. 
 
 
Jag hade personligen en hel del problem med den första halvan av den första säsongen, då jag inte riktigt hade fattat att det här var en serie vars mentalitet bäst summerades med tungan-ut-smilien. Det är de små, men många, populärkulturella referenserna och blinkningarna som tillsammans med det rent magiska blir en oslagbar blandning. I det senaste avsnittet fick vi exempelvis reda på att valutan nydöda kan muta någon med i undervärlden (där de döda hamnar), är med "Game of Thrones"-spoilers (givetvis).
 
Här i Sverige visas för närvarande den tredje säsongen av "The Magicians" hos HBO Nordic. Den fjärde kommer enligt Syfy vara klar för premiär någon gång under 2019.
 
Har du givit "The Magicians" en chans ännu? Vad tycker du om serien hittills? Kommentera gärna nedan!
| 1 mars 2018 18:35 |