Serie

Skribent

MovieZine

9 mars 2022 | 09:10

Livskriser och barnlängtan i Viaplays "Meningen med livet"

Celie Sparre och Helena af Sandeberg spelar två av huvudrollerna i Viaplays nya serie "Meningen med livet" med premiär i höst.
Celie Sparre spelar en karaktär som inte vill något hellre än att få barn. Helena af Sandeberg hennes syster, som vantrivs med livet som trebarnsmamma. Viaplay beskriver sin nya originalserie "Meningen med livet" som en varm, men samtidigt mörk, humoristisk dramakomedi om systrarna Alva och Ellen och deras familjer.
 
– Det är så varmt berättat, om systerskap, familjeband, längtan efter barn, kärlek och sökandet efter vilket liv man vill leva. För det är ju inte alltid så lätt att veta, säger Celie Sparre i ett pressmeddelande.
 
– När jag läste manuset första gången kände jag bara "JA!". Ellens känsla av att ha tappat bort sig själv i allt det som barn och familj innebär tror jag väldigt många kan känna igen sig i. Jag kan det definitivt, tillägger Helena af Sandeberg.
 
 
Skaparna bakom serien har utgått från sina egna liv när de skrivit "Meningen med livet". Maria Nygren är trebarnsmamma och sliter med att få allt att gå ihop. Tove Eriksen Hillblom har länge kämpat med IVF och att möta omgivningens blickar och frågor om barnlöshet. 
 
– Meningen med livet, enligt samhället i alla fall, är att skaffa barn. Sedan är man klar. Eller? Det är ändå upp till en själv i slutändan att definiera sig själv, vem man är och vad som är poängen med allt. Den här serien har utvecklats till något som innehåller flera lager av allmänmänskliga och eviga problem; att försöka hitta sin plats i livet, att vilja passa in och att vara lyckad, säger skaparna Tove Eriksen Hillblom och Maria Nygren.
 
I övriga roller syns Hannes Fohlin ("Två systrar"), Chatarina Larsson ("Tunna blå linjen"), Göran Ragnerstam ("Harmonica"), Johan Jonason ("Snabba cash"), Nora Rios ("Heder"), Jonatan Rodriguez ("Bonusfamiljen") och Madeleine Martin ("Dystopia").
 
Inspelningen har precis startat i Stockholm och premiären är planerad till hösten 2022 på Viaplay.
| 9 mars 2022 09:10 |