Serie

Skribent

MovieZine

28 maj 2021 | 12:00

Liv Mjönes i Viaplays internationella thriller "The Holiday"

Sju dagar, tre familjer, en lyxig semester på Malta – och en mördare. Det blir fort trubbel i paradiset i Viaplays nya originalserie "The Holiday".
Höstens Viaplay-serie "The Holiday" är baserad på T.M. Logans bok med samma namn och i rollistan finns bland andra Guldbaggenominerade Liv Mjönes.

För Kate (Jill Halfpenny) skulle det bli det perfekta sättet att fira sin 40-årsdag på – en resa till Malta med de närmaste vännerna och deras familjer. Den idylliska semestern vänds dock snabbt upp och ner när Kate upptäcker ett mystiskt meddelande på sin man Seans (Owen McDonnell) telefon som indikerar att han har en affär med en av hennes vänner.

När hon i den kvalmiga medelhavsvärmen försöker närma sig sanningen, inser hon försent att insatserna är högre än hon kunnat föreställa sig – och att någon är beredd att döda för att hålla hemligheten gömd.

Svenska skådespelaren Liv Mjönes ("Kyss mig") spelar Jenny, den vackra hemmafrun som tidigare dejtat Kates man och som fortfarande står honom nära efter alla år. Hon hamnar snabbt på Kates radar som en av de misstänkta fruarna att ha en affär med hennes man.

– Det har varit oerhört kul att spela Jenny i den här serien som har allt en nagelbitande thriller ska ha - intriger, snabba vändningar och spänning. Att få jobba med regissören Laura Way var fantastiskt, bland det roligaste jag gjort, säger Liv Mjönes.

"The Holiday" är en samproduktion mellan NENT Studios UK, Projector Pictures, Clapperboard Studios och Night Train Media. Manusförfattare är Michael Crompton (tv-serierna "Safe House" och "Tyst vittne").

Serien består av fyra avsnitt à 60 minuter och har premiär på Viaplays samtliga marknader senare under 2021.
| 28 maj 2021 12:00 |