Serie

Skribent

MovieZine

23 januari 2023 | 09:30

Tragedin slår till i svenska dramaserien "Limbo" - se trailern

Rakel Wärmländer, Sofia Helin och Louise Peterhoff spelar tre väninnor vars liv vänds upp och ner när sönerna är med om en hemsk bilolycka.
I februari är det premiär för svenska dramaserien "Limbo" på Viaplay. Relationer, ovisshet och förtvivlan är några av ingredienserna i berättelsen som bygger på en självupplevd händelse i Rakel Wärmländers liv.
 
– Det känns otroligt roligt att äntligen få visa upp vad vi har jobbat med så länge! Det ska bli spännande att se hur Limbo tas emot och vilka reaktioner den kommer väcka hos folk, säger skådespelerskan i ett pressmeddelande.
 
Louise Peterhoff, Rakel Wärmländer och Sofia Helin tacklar tunga teman med ett leende. Foto: Viaplay
 
Telefonen ringer mitt i natten och det värsta som kan hända har hänt. Sönerna till de tre vännerna Ebba (Rakel Wärmländer), My (Sofia Helin) och Gloria (Louise Peterhoff) har olovligt lånat en bil och råkat ut för en svår bilolycka.
 
Alla tre skadas, men värst drabbad är Ebbas son Jacob (Anton Forsdik) som får livshotande skador. Den katastrofala bilolyckan sätter kvinnornas relation till varandra och deras familjer på prov. Medan Jacob svävar mellan liv och död, hamnar de tre kvinnorna i limbo.
 
Nu släpps den första teaser-trailern, och Sofia Helin ser fram emot premiären:
 
– Själva handlingen är ju så fasansfull, så mycket av själva arbetet präglades av det. Man kommer varandra nära när själva ämnet kräver det och det är precis så jag vill arbeta. Det är alltid underbart och skräckblandat med premiär, men mest underbart den här gången.
 
 
I rollistan syns också Oscar Töringe ("Tunna blå linjen"), Alexandra Zetterberg Ehn ("Johan Falk"), Danilo Bejarano ("Lust"), Siham Shurafa ("Tack för senast"), Philip Oros ("Svartsjön"), Linton Calmroth ("Lance vs Livet"), Odin Romanus ("Dystopia") med flera. Mando Diaos frontsångare Björn Dixgård gör ledmotivet med låten "Higher".
 
"Limbo" får premiär den 12 februari på Viaplay. Då släpps de två första avsnitten, sedan kommer ett nytt avsnitt varje söndag.
| 23 januari 2023 09:30 |