Serie

Skribent

MovieZine

10 mars 2022 | 09:30

"Likea" – C Mores nya serie driver med influencervärlden

Den 6 april är det premiär för C Mores nya humorserie "Likea", om två vänner som navigerar fram i den snåriga men glittrande influencervärlden.
C More fortsätter sin satsning på egenproducerade young adult-serier med "Likea", som får premiär i april. Den beskrivs som en satirisk humorserie med glimten i ögat samt den första svenska serien om livet som influencer.
 
Manus skrivs av Vera Herngren och Felicia Danielsson som även spelar huvudrollerna:
 
– "Likea" föddes ur vår fascination över sociala medier, och framförallt influencers som idag är världens rockstjärnor. Släng in en gammal vänskap som helt plötsligt har en ny maktbalans, så har du "Likea". Extra allt pepprat med allt sånt som tillhör vår generation – ångest, social climbing, missnöje och sist men inte minst, narcissism, säger duon.
 
 

Om handlingen

 
Cajsa (Vera Herngren) är en nyutexad journaliststudent som inte lyckas få något jobb. Rut (Felicia Danielsson) är en lättpåverkad influencer och ett kändisbarn som alltid levt med uppmärksamhet. I brist på andra erbjudanden måste Cajsa ta ett jobb som Ruts koordinator och inser snabbt att det är ett läskigt klimat i influencervärlden. Där råder tydliga hierarkier och en skvallrig kliva-över-lik stämning. Något som chockar Cajsa ännu mer är att influencer-Rut är en helt annan person än vännen Rut.
 
Rut är del av den trendiga agenturen Fube Agency som drivs av äkta paret Lukas (Måns Nathanaelson) och Liselotte (Susanne Thorsson). En duo och ett bolag där reach går före känslor och välmående. Rut och Cajsa sätts dagligen på prov i den stenhårda konkurrensen. När de nya gullungarna på agenturen, Texas Amadeus (Edvin Törnblom) och Lolli (Matilda Källström) tar alla Ruts uppdrag tvingas hon att ta till hårda metoder för att få sin värdighet och följare tillbaka. 
 
Cajsa smider egna planer på hur hon själv ska nå framgång, även om det kan betyda att dra ner Rut i smutsen. Är hon villig att gå så långt? Bortom influencerlivets måsten finns också kärleken i Ruts liv, skådespelaren Markus (Hannes Fohlin). Kommer det någonsin bli dem, och vad tycker i sånt fall hennes följare?
 
"Likea" produceras av FLX. För regi står Eddie Åhgren.
 
Serien har premiär den 6 april. "Likea" består av åtta avsnitt och det släpps två avsnitt per vecka.
| 10 mars 2022 09:30 |