Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

28 januari 2020 | 09:15

"The Batman" är officiellt under inspelning

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Så är sannerligen fallet för fans av "The Batman" i alla fall, som har väntat länge på den här dagen.
Efter ett antal år under utveckling har ”The Batman” äntligen hittat rätt, då första dagen av filmning har gått av stapeln; detta bekräftat av en bild-tweet från regissören Matt Reeves.
 
 Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Reeves fick sitt stora genombrott med "Cloverfield" (2008). Men han tog också emot mycket ris på grund av filmens skakiga filmsekvenser (även då detta var syftet för att tillföra realism).  På senare tid har han dock bevisat sig vara en mer än duglig filmare, tack vare "Apornas planet: Uppgörelsen" (2014), och speciellt den oerhört snygga "Apornas planet: Striden" (2017).

Äran att spela huvudrollen gick till slut till Robert Pattinson - något som generade blandade känslor hos fans - efter att Ben Affleck successivt tappade sin inblandning (först som regissör, sedan som huvudrollsinnehavare). 

Reeves står också för manuset, tillsammans med Mattson Tomlin (Tomlin är också inblandad i en filmatisering av TV-spelet ”Mega Man”). Förutom Pattinson ser vi också Zoë Kravitz som Catwoman, Paul Dano som The Riddler och Colin Farrell som Pingvinen. Filmen får biopremiär i juni 2021.

Om ni frågar mig tror jag helhjärtat på att det här kan bli en utav de bästa filmerna som handlar om den bemantlade hjälten. Är ni själv peppade inför "The Batman"?
| 28 januari 2020 09:15 |