Film

Skribent

MovieZine

22 augusti 2019 | 21:15

Liam Neeson gör det kyliga actionäventyret "The Ice Road"

En modern tolkning av 50-talsklassikern “Fruktans lön”.
Liam Neeson som tidigare i år hade huvudrollen i "Cold Pursuit" (en remake av norska "En iskall jävel") planerar att göra ännu ett kyligt äventyr. Deadline skriver att Neeson tar täten i manusförfattaren och regissören Jonathan Hensleighs "The Ice Road".
 
Filmen sägs vara inspirerad av Georges Clouzots 50-talsklassiker "Fruktans lön" ("The Wages of Fear"/"Le salaire de la peur"), som 1977 fick en remake av William Friedkin. I nya filmen ska Neeson spela en lastbilsförare som åtar sig ett våghalsigt räddningsuppdrag. När en diamantgruva rasar samman i norra Kanada måste räddningspatrullen bland annat ta sig över en frusen sjö för att nå de instängda gruvarbetarna.
 
- Jag har aldrig lyckats skaka av mig Clouzots "Fruktans lön" när jag såg den som barn, på grund av karaktärernas upplevelser i filmen. "The Ice Road" kommer att gå åt det hållet och när det handlar om att ta intelligens och själ till en actionäventyrs-film är Liam Neeson svårslagen, säger Hensleigh i ett uttalande.
 
Hensleigh har tidigare skrivit manus till "Jumanji: Welcome to the Jungle" och "Armageddon", men har även regisserat "The Punisher" (2004) och "Kill The Irishman". Hensleigh beräknar starta inspelningen av "The Ice Road"  i januari 2020.
| 22 augusti 2019 21:15 |