Serie

Skribent

MovieZine

29 mars 2023 | 08:40

"Leva Life" klar för en andra säsong

Redan innan premiären har Viaplay gett svenska dramaserien "Leva life" klartecken för säsong 2.
Viaplays nya young adult-serie "Leva Life" har premiär nästa vecka och är inspirerad av verkliga händelser. Inför premiären släpps nu den officiella trailern. Samtidigt är det redan klart att det blir en andra säsong, som spelas in i vår.
 
Serien handlar om 24-åriga Nora (Hanna Ardéhn) som precis tagit de första stegen in i vuxenvärlden och känner att livet leker. Hon har ett tajt kompisgäng och ett nytt jobb på en tidning. Tillsammans med vännerna drömmer hon om framtiden och fantiserar om hur det alltid kommer vara de tre.
 
Det är då det händer, Noras värld vänds upp och ned. Nora har en stor cancertumör i magen.
 
Men hon vägrar ge upp och tänker inte låta sjukdomen stå i vägen för sina planer eller framtidsdrömmar. I stället börjar hon leva ett komplicerat dubbelliv där hon jonglerar kändisevent och intervjuer med påfrestande cellgiftsbehandlingar och dödsångest.
 
 
Susanne Thorson som verkat som skådespelare i många tv- och filmproduktioner genom åren gör här sin regidebut.
 
– "Leva Life" betyder väldigt mycket för mig. Känslan när jag kom på idén var att jag ville ha perspektiv och bli bättre på att uppskatta livet i stort som smått. Att den kunde få vara en påminnelse om att ta vara på de fina stunder som vi får, vi vet ju inte hur många vi har, säger regissören Susanne Thorson.

"Leva Life" består av åtta avsnitt och har premiär på Viaplay den 5 april.
| 29 mars 2023 08:40 |