Skribent

Carl Adam Anderberg

11 mars 2016 | 11:00

Leonardo DiCaprio och J.J. Abrams villiga att betala högt pris för att få arbeta tillsammans

Rapporteras ha bjudit 2 miljoner dollar för att köpa "Killers of the Flower Moon".
Ett budkrig har pågått de senaste dagarna över vem eller vilka som ska få rättigheterna till att göra film av författaren David Granns nya bok "Killers of the Flower Moon: An American Crime and the Birth of the FBI". Boken handlar om hur en indianstam i Oklahoma mördades då de levde på oljerikt territorium, och hur fallet sedan gavs till det nystartade FBI. Den utspelas under 1920-talet. Författaren Grann arbetar till vardags på tidningen New Yorker, och hans senaste bok, The Lost City of Z, har redan fått en filmatisering som förväntas få premiär senare i år.

Gänget som leder budkriget består av Leonardo DiCaprio, J.J. Abrams och den Oscarsvinnande manusförfattaren Eric Roth ("Forrest Gump"), varav de två förstnämnda giganterna i första hand kommer att producera. Det är inte klart ännu om de kommer att spela huvudrollen respektive regissera filmen, men det troligaste scenariot är nog att det blir så trots allt.

Andra budgivare inkluderar George Clooney och Amy Pascal, men det är förståeligt nog svårt att tacka nej till ett erbjudande från två Oscarsvinnare och en av världens största regissörer.

Uppdatering: DiCaprio och Abrams förlorade budkriget, istället är det Imperative Entertainment som får göra film av boken. Vi ser fram emot att höra vad duon hittar på istället.
| 11 mars 2016 11:00 |