Film

Skribent

Mats Karlsson

22 december 2019 | 20:00

Leonardo DiCaprio ifrågasätter rädslan för streaming

Den välkände skådespelaren ger filmstudios en välriktad känga.
Det har varit mycket debatt om filmklimatet den senaste tiden (mycket tack vare en viss Martin Scorsese). En av hans mest frekventa skådespelare, Leonardo DiCaprio ("Once Upon a Time in Hollywood") har bestämt sig för att ge sin syn på saken.
 
- Vi behöver biografupplevelsen, för att se en film på bioduken med ordentligt ljud. Vi behöver också en plats som inte har fallit offer för Hollywood-studios storfilmer. Båda behövs. Om många filmer inte blir finansierade av studiosystemet har vi något annat som sköter den biten, säger DiCaprio till Deadline.
 
DiCaprio har svårt att förstå streaming-paniken som huserar i Hollywood.
 
- Låt mig få fråga er, varför denna rädsla? Vi har tidigare klarat av övergången till VHS, DVD och det som händer nu. Vi överlevde steget från stumfilm och uppgången med TV som skulle skada filmen. Vad är vitsen med att vara rädd för något, om det ändå händer. Om man ser till svårigheten att få tag i DVD och VHS nuförtiden, vill jag se till att det kommer att finnas en plats för fantastisk film.
 
Ett av DiCaprios kommande projekt, "The Devil in the White City" kommer att distribueras via amerikanska streamingtjänsten Hulu.
| 22 december 2019 20:00 |