Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 augusti 2021 | 09:00

"Lego Star Wars: The Skywalker Saga" släpps äntligen i vår

Snart är det dags att svinga ljussabeln i plast och uppleva äventyren från den nio Star Wars-filmerna, i "Lego Star Wars: The Skywalker Saga".
TT Games Lego-spel har tolkat allt i från "Indiana Jones" till "Harry Potter", men de kanske allra mest framgångsrika är de som är baserade på "Star Wars"-serien. 
 
Det kommande "Lego Star Wars: The Skywalker Saga" verkar vara det mest ambitiösa hittills, som återberättar handlingen från de nio numrerade filmerna på ett humoristiskt och plastigt vis, med helt nya banor och ett enormt antal spelbara karaktärer. 
 
Spelet skulle egentligen släppas någon gång i början av 2021, men försenades på obestämd framtid likt många andra spel på grund av den rådande pandemin.
 
Nu är det officiellt att spelet släpps våren 2022. Här är en ny actionpackad och skojig trailer. 
 
 
Till skillnad från många tidigare Lego-spel lånar det inte repliker direkt från filmerna, utan en hel del nyinspelade mellansekvenser med komiska inslag dyker upp.
 
Spelet präglas visserligen enormt mycket av de danska plastbitarna, men enligt mig ser det ut att kunna bli ett av de mest ambitiösa "Star Wars"-spelen hittills. 
 
"Lego Star Wars: The Skywalker Saga" kommer till Playstation, Xbox, Nintendo Switch och PC.
 
Vad tycker du om Lego-spelen? Tror du att "The Skywalker Saga" kan bli bra? 
| 26 augusti 2021 09:00 |