Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 april 2021 | 11:04

"Lego Star Wars: The Skywalker Saga" försenas

"Noooo!", skriker Lego-Darth Vader när han hör beskedet.
Det är inte bara filmbranschen som påverkas av den pågående situationen i världen, utan även spel baserade på danska plastbitar baserade på science fiction-filmer drabbas. 
 
"Lego Star Wars: The Skywalker Saga" skullle egentligen släppas någon gång under våren 2021, men försenas nu till ett obestämt datum. 
 
TT Games skriver på Twitter att de arbetar hårt för att göra det "till det största och bästa Lego-spelet någonsin - men vi kommer att behöva mer tid för att göra det. Vi kommer inte att kunna släppa det på våren, men kommer att ge ett uppdaterat lanseringsdatum så snart som möjligt. 
 
 
Det har tidigare släppts en rad "Lego Star Wars"-spel baserade på de olika trilogierna, men "Lego Star Wars: The Skywalker Saga" är ett helt nytt spel med banor och ett enormt antal spelbara karaktärer från alla nio filmer. De Lego-spel jag testat har varit väldigt roliga, speciellt med en kompis, så det här ser ut att kunna bli bra. 
 
Andra serier som fått Lego-behandlingen genom åren är "Indiana Jones", "Harry Potter", "Sagan om Ringen" och "Pirates of the Caribbean". De brukar alltid presenteras med en rejäl dos humor och knasigheter. 
 
"Lego Star Wars: The Skywalker Saga" är under utveckling till PC, Nintendo Switch, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One och Xbox Series X/S. 
 
 
Vilket är det bästa Lego-spelet du spelat? Ser du fram emot det här? 
| 3 april 2021 11:04 |