Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

19 juni 2016 | 21:00

"Lego-filmen 2" försenas grovt

Det dröjer innan vi får se Emmet igen.
"Lego-filmen" var ungefär det bästa som hänt sedan färdigskivat bröd, så det kommer som en sorglig nyhet att uppföljaren på Emmets äventyr nu blivit uppskjuten av Warner Bros. Från maj 2018 till till februari 2019. 

Vad förseningen beror på är oklart (Lord Business har säkert något med saken att göra) men vi får i alla fall hålla till godo med "The Lego Batman Movie" tillsvidare. Den släpps som bekant redan i maj nästa år, och följer Will Arnetts deppiga lilla Lego-Batman.

Lite gladare nyheter kommer i form av att Ben Afflecks "Live By Night" i samma schemaläggnings-veva fått ett tidigare premiärdatum då den flyttats från oktober nästa år till att släppas redan i januari, och med Afflecks track record vad gäller regi kan vi nog vänta oss något speciellt när den Dennis Lehane-filmatiseringen når vita duken.

Vad gäller "Lego-filmen 2" vet vi att Chris Miller och Phil Lord återigen kommer att skriva manus men däremot inte regissera. För regin står den här gången Rob Schrab. "Lego-filmen"-medregissören Chris McKay skulle ursprungligen ta hand om uppföljaren men valde att hoppa på "The Lego Batman Movie" istället när det stod klart att den filmen skulle komma ut först.
| 19 juni 2016 21:00 |