Serie

Skribent

Alexander Svensson

5 april 2024 | 16:00

"Legally Blonde" döms till många år som franchise - minst en tv-serie är på gång

Komedin där Reese Witherspoon visade att blondiner kan bli utmärkta advokater är näst på tur att bli tv-satsning.
En av 2000-talets ikoniska komedier blir tv-serie. Det rör sig om “Legally Blonde”, som släpptes 2001 med Reese Witherspoon i huvudrollen som Elle Woods, en ung och otippad juridikstudent som trots att hon inte är den stereotypa juristen försöker nå framgång som advokat.
 
I den eviga jakten på nya franchises att fylla streamingtjänsterna med har Amazon nu dammat av “Legally Blonde” och förbereder minst en, eventuellt tillochmed två (?!) spinoff-serier, enligt en exklusiv rapport från Deadline. Reese Witherspoon är ombord som producent via sitt bolag Hello Sunshine. Huruvida hon även kommer plocka upp lagboken och ställa sig framför kameran är oklart.
 
Ungefär såhär glada blir Amazon om "Legally Blonde"-serie(rna) går hem i stugorna.
 
Den ena spinoffen författas i skrivande stund av Josh Schwartz och Stephanie Savage, som tidigare arbetat med “Gossip Girl”. Den andra spinoffen flyter än så länge bara runt i idéstadiet (där den kanske får stanna, två spinoff-serier på “Legally Blonde” av alla titlar känns optimistiskt).
 
Vad tror du, finns det seriepotential i “Legally Blonde”? Borde Reese Witherspoon återvända som en medelålders Elle Woods?
| 5 april 2024 16:00 |