Film

Skribent

Josefine Krischausky

21 juni 2022 | 23:00

Léa Seydoux ansluter till "Dune: Part Two"

Den franska skådespelaren är klar för uppföljaren till Denis Villeneuve episka actiondrama, där hon kommer att spela rollen som Lady Margot.
Den stjärntäta ensemblen fortsätter att utökas när Denis Villeneuves storslagna sci-fi-äventyr ”Dune” får sin fortsättning. Deadline rapporterar att Léa Seydoux är den senaste skådespelaren som får åka till ökenplaneten Arrakis, i uppföljaren ”Dune: Part Two”.
 
Seydoux kommer att inta rollen som Lady Margot, en allierad till Paul Atreides (Timothée Chalamet) och hans familj, som blir ett viktigt stöd när kriget mot huset Harkonnen trappas upp. 
 
Vid sidan av Chalamet kommer även skådespelare som Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin och Stellan Skarsgård att upprepa sina roller från föregångaren. Samtidigt vet vi att rollistan får flera nya tillskott, där Christopher Walken, Florence Pugh och "Elvis"-aktuella Austin Butler är de andra namn som hittills har avslöjats.
 
Seydoux är sedan tidigare känd för bland annat ”Blå är den varmaste färgen”, samt för sin roll som Madeleine i James Bond-filmerna ”Spectre och ”No Time To Die”. Den franska skådespelaren är just nu aktuell i David Cronenberg-thrillern ”Crimes of the Future”, som hade världspremiär i Cannes i maj.
 
”Dune: Part Two” börjar spelas in senare i år, och förväntas få biopremiär i oktober 2023. 
| 21 juni 2022 23:00 |