Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

7 januari 2016 | 20:00

Lawrence Kasdan kan ha avslöjat när Han Solo-filmen utspelas

Manusförfattaren uttalade sig om den fristående "Star Wars"-filmen.
En av många "Star Wars"-filmer på gång just nu är den om Han Solo. Den som ska visa hur han blev den älskvärda smugglaren vi alla sedan träffade för första gången i Mos Eisleys kantina. Filmen, som har schemalagts för premiär i maj år 2018, kommer att regisseras av Phil Lord och Chris Miller ("Lego-filmen), och manus skrivs av ovan nämnde Lawrence Kasdan och hans son Jon. 

Mer än så har vi inte fått veta, men under en intervju med Indiewire gav Lawrence oss en inblick i arbetet:

- Det kommer inte att bli: "Här föddes han, och så här uppfostrades han." Jag tror snarare att vi kommer att få se Han kanske tio år innan vi fick träffa honom för första gången. 

Han fortsätter:

- Men Kurosawa sa en gång att hjältarna är de som förändras och skurkarna är de som är låsta och förstenade i vad de är. Och Harrison förkroppsligar fortfarande någon som inte vet vem han är i "Star Wars: The Force Awakens".

Vad det sista uttalandet ska betyda är lite oklart, men det verkar onekligen som att vi inte kommer att få se en Han Solo i barnform i alla fall. Det låter betryggande. Det finns inget som kan förstöra en mäktig karaktär så mycket som att se den som snorig tioåring. Host, Anakin, host.
| 7 januari 2016 20:00 |