Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 april 2021 | 22:25

Laura Dern och Hugh Jackman är bekymrade föräldrar i ”The Son”

Regissören Florian Zeller följer upp ”The Father” med ett nytt familjedrama.
När Florian Zeller gjorde film av sin egna teaterpjäs ”The Father” blev resultatet ett sexfaldigt Oscarsnominerat drama. Många är nyfikna på vad regissören ska hitta på härnäst, och skådespelarna lär ha stått på kö för att få medverka.

Förra månaden kunde vi skriva att Zeller planerar att filma en annan av sina pjäser, med titeln ”The Son”. Idag meddelas att inga mindre än Laura Dern (”Marriage Story”) och Hugh Jackman (”Bad Education”) tar huvudrollerna.
 
 
Jackman ska spela Peter, vars liv med hans nya familj vänds upp och ned när exfrun Katie (Dern) dyker upp. Med sig har hon deras gemensamma tonårsson, Nicholas, som är plågad, ilsken och tänker bo med farsan ett tag.

- Jag hoppas att publiken ska bli djupt berörda av den här familjens resa. Både Hugh och Laura har en naturlig värme, medmänsklighet och sårbarhet som låter publiken omfamna och känna varje ögonblick. Filmen ska få oss att ringa familj och vänner och berätta för dem att de är älskade och inte ensamma, säger filmskaparen till The Wrap.

Nu återstår bara att hitta rätt skådis för titelrollen innan ”The Son” kan påbörja inspelningen. (Kan någon kolla om Jaeden Martell är tillgänglig?)
 
 
Den svenska publiken väntar ännu på Zellers ”The Father”, som släpps på bio senare i år - om du inte hann fånga den på Göteborg Film Festival.
| 14 april 2021 22:25 |