Film

Skribent

MovieZine

17 mars 2021 | 14:20

Regissören bakom "The Father" filmar "The Son"

Den franske pjäsförfattaren följer upp Oscarssuccén med ett nytt drama.
Sexfaldigt Oscarsnominerade "The Father" blev en stor succé för regidebutanten Florian Zeller. Den franske pjäs- och manusförfattaren verkar ha fler starka draman i skrivbordslådan. För Deadline avslöjar han att hans nästa film bär titeln "The Son".

Nej, det är inte en uppföljare till "The Father", trots de lika titlarna. Men pjäserna, ihop med Zellers "The Mother", bildar en tematisk trilogi som utforskar familjelivet och dess utmaningar ur olika vinklar.

Handlingen i "The Son" följer tonårige Nicolas, som hamnar i en depression efter föräldrarnas skilsmässa vilket drar fram nya mörka sidor i hans personlighet.
 
 
 
"The Father"-skådespelarna Anthony Hopkins och Olivia Colman har fått mycket kärlek under vinterns galasäsong, med Oscarsnomineringar senast i måndags. Vilka skådespelare som får medverka i "The Son" är inte officiellt, även om Zeller har sina personliga val klara:

- Jag älskar att jobba med skådespelare. Men för mig börjar hela processen med att älska och beundra en skådespelare. Jag drömmer om dem, jag skriver om dem, så i mitt huvud är skådespelarna redan klara. Det återstår att se om det blir verklighet.

Det sägs att Zeller var inställd på Anthony Hopkins till huvudrollen i "The Father", så pass att han döpte huvudpersonen till just Anthony. Vi förmodar att Hollywoodstjärnorna står på kö för att jobba med hans kommande projekt, och han lär inte få svårt att övertyga sina kandidater.
 
"The Father" får svensk biopremiär i vår.
| 17 mars 2021 14:20 |