Film

Skribent

MovieZine

14 januari 2019 | 14:25

LasseMajas detektivbyrå är tillbaka på bio år 2020

Moa Gammel regidebuterar med familjefilmen "LasseMajas Detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet", den sjätte spelfilmen baserad på Martin Widmarks populära barnböcker.
LasseMaja är två av Sveriges mest älskade familjekaraktärer, vars böcker och filmer rönt stora framgångar. De 27 böckerna om deckarduon har snart sålt 5 miljoner exemplar i Sverige och filmerna har lockat närmare 1,2 miljoner besökare till biograferna.

Efter "LasseMajas Detektivbyrå - Det första mysteriet" sommaren 2018, i regi av Josephine Bornebusch, är det dags för skådespelerskan Moa Gammal att ta över registolen. Det blir hennes långfilmsdebut:

- Jag är så glad över att få regidebutera med "LasseMajas Detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet" eftersom att jag alltid älskat barnfilm och att få chansen att göra något som tar barnpubliken på allvar. Det är ett mysterium (som alltid i LasseMaja) som ska lösas men som också är kopplat till en emotionell resa som kretsar kring en pappa och hans dotter och som jag tror kommer bli fantastiskt rörande och engagerande.”, säger Moa Gammel i ett pressmeddelande.
 
 

Det här ska "Tågrånarens hemlighet" handla om

 
En mörk och regnig natt rymmer en flicka från ett barnhem. Flickan söker upp vår deckarduo Lasse och Maja och ber om deras hjälp. Hon heter Clara och är dotter till den livstidsdömde tågrånaren Ferdinand Fransson.

Nu vill hon ha hjälp att bevisa att hennes pappa är oskyldig. Lasse och Majas som precis fått sin detektivbyrå nedlagd av Kristinelunds fördomsfulle polischef ser sin chans. De ska bevisa att barn inte alls är lättlurade och korkade. Att barn visst kan lösa mysterier och brott. Att barn visst kan vara detektiver!

Men för att lyckas måste de avslöja personen bakom den mystiska täckmanteln Röda Rosen. Det är Röda Rosen som är den riktiga tågrånaren, som lurat allt och alla. Och som hotar att slå till igen!
 
Filmen spelas in i maj/juni 2019 och premiären är planerad till sportlovet 2020.
| 14 januari 2019 14:25 |