Serie

Skribent

MovieZine

13 juli 2020 | 13:40

"LasseMajas Detektivbyrå" är C Mores nya tv-serie för hela familjen

Det blir en mystisk och klurig jul i år. Då visar nämligen C More den nya tv-serien LasseMajas Detektivbyrå, med mysterier som aldrig tidigare har filmatiserats.
Inspelningarna av den nya familjeserien, som är i sex avsnitt, har börjat i Luleå och Boden under sommaren. I huvudrollerna som Lasse och Maja syns Elis Nyström (Panik i tomteverkstan) och Ellen Sarri Littorin (Revansch, Den inre cirkeln). De två vännerna driver en detektivbyrå i Valleby och åtar sig alla möjliga fall. De är ett framgångsrikt stöd till polismästaren, som i tv-serien spelas av Anders Jansson (Hipp Hipp, Halvvägs till himlen, Starke Man). Hela den stjärnglänsande skådespelarlistan presenteras i höst.
 
Serien bygger på de framgångsrika och älskade böckerna om "LasseMajas Detektivbyrå", skrivna av Martin Widmark och illustrerade av Helena Willis. Varje avsnitt i tv-serien baseras på en LasseMaja-bok, vars berättelser aldrig tidigare har filmatiserats. I den första säsongen berättas historierna om Brandkårsmysteriet, Skolmysteriet, Modemysteriet, Kyrkomysteriet, Sjukhusmysteriet och Kärleksmysteriet.
 
- Det är en dröm att "LasseMajas Detektivbyrå" flyttar in till oss på C More! I snart 20 år har LasseMaja präglat flera generationer av barn och vuxna, och såväl böckerna som julkalendern och filmerna är att betrakta som nästintill klassiker. Nu tar LasseMajas Detektivbyå nya steg och blir en modern tv-serie som utspelar sig i nutid i vår digitala streamingvärld. Vi har stora förhoppningar om att serien kommer att samla hela familjen i jul och lösa mysterierna tillsammans med Lasse och Maja. Med FLX och väldigt duktiga talanger både framför och bakom kameran så känns det här väldigt lovande, säger Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4.
 
LasseMajas Detektivbyrå är en serie i sex avsnitt à 44 minuter och väntas ha premiär på C More under julen 2020. Serien produceras av Andreas Emanuelsson/FLX, på beställning av C More/TV4 i samproduktion med Filmpool Nord. Ted Kjellsson och Gustaf Åkerblom regisserar. Jessica Ericstam är huvudförfattare, storyline är skriven av Janne Vierth och Jacob Seth Fransson som har skrivit manus tillsammans med Daniel Karlsson. Lisa Dahlberg är exekutiv producent för LasseMajas Detektivbyrå på C More och TV4.
 

Läs också: Robert Gustafsson: "Ture Sventon är som en sexåring i mina ögon"

 
Ser du fram emot att spendera julen tillsammans med barnen framför "LasseMajas Detektivbyrå"?
| 13 juli 2020 13:40 |