Film

Skribent

Alexander Dunerfors

23 maj 2015 | 10:30

Läs Michael B. Jordans perfekta svar till alla nättroll

Han hoppas att "Fantastic Four" ska föregå med gott exempel i Hollywood.
När Michael B. Jordan fick rollen som Human Torch i nya ”Fantastic Four” exploderade internet av hat och sura kommentarer. Många tyckte att den svarte skådespelaren inte kunde göra en karaktär som var vit och blond i serietidningarna. 

Jordan har nu själv insett att "man ska inte gå ut på nätet när man just fått rollen som en superhjälte”. I ett öppet brev ger han den perfekta kommentaren till alla haters:

- Det brukade störa mig, men inte längre. Jag kan inte be publiken att glömma 50 år av serietidningar. Men världen är lite annorlunda nu än 1961 när första tidningen kom ut. En del tror att det handlar om att vara politiskt korrekt, eller fylla en raskvot. Man kan också se det som ett konstnärligt val av regissören Josh Trank som vill spegla hur en modern familj ser ut idag. 

I serierna är Human Torch/Johnny Storm bror till Sue, en relation de behåller i den nya filmen, även om de nu råkar vara adopterade och inte biologiska syskon, förklarar Jordan. 

- Ibland får man vara den som ställer sig upp och säger: ”Jag tar på mig allt hat. Jag tar smällen för kommande generationer.” Folk kommer alltid se varandras hudfärg men i framtiden kanske vi inte talar om det lika mycket. Om jag får föregå med gott exempel kanske kan Hollywood tänka sig fler färgade människor i andra stora roller. Så kanske vi kan nå de som fastnat i ”det måste vara som i serietidningarna”-tänket.

Jordan avslutar med en sista uppmaning:

- Till alla internettroll där ute: kliv bort från datorn. Gå ut och ta er en titt omkring. Se på människorna runt dig. Titta på dina vänners vänner och se vilka de interagerar med. Och förstå att det här är världen vi lever i. Det är okej att gilla den.


"Fantastic Four" kommer på bio 7 augusti.
| 23 maj 2015 10:30 |