Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

8 oktober 2023 | 16:30

"Borat"-regissören säger nej till hög filmbudget: "Det är stötande"

Kan en film som heter "Dicks: The Musical" verkligen ha ett budskap? Det tycker regissören, som kritiserar filmproduktioner med höga budgetar.
Larry Charles har en gedigen karriär inom komedi. Han var anställd manusförfattare under "Seinfelds" tidiga säsonger, och har bland annat regisserat de Sasha Baron Cohen-drivna fejkdokumentärerna "Borat" och "The Dictator".
 
The Wrap berättar om hur Larry Charles i samband med premiären av sin senaste film, den blivande kultmusikalen "Dicks: The Musical", besökte den popuära intervjupodden "WTF with Marc Maron". Där luftade han sina åsikter om dyra Hollywood-produktioner. "Dic" är väldigt lågbudget och det är precis så Charles vill ha det:
 
- För mig är det politiskt och etiskt stötande att filmer får 250 miljoner dollar, när världen befinner sig i sitt nuvarande tillstånd. Så jag försöker också få fram ett budskap med hur de här sakerna görs.
 
I samma andra pratade Larry Charles också om hur han kämpar med den amerikanska kulturen. i vad han beskriver som ett medialt monopolsystem:
 
- Vi är alla förförda av bra tv-program och bra filmer och vi distraheras av dessa saker, och vi hänger oss sedan åt samma kapitalistiska system och det kan inte förändras så länge vi fortsätter göra det... jag kämpa med det.
 
"Dicks: The Musical" är baserad på scenmusikalen "Fucking Identical Twins" Josh Sharp och Aaron Jackson. De spelar själva huvudrollerna i filmatiseringen, om två rivaliserande affärsmän som upptäcker att de är tvillingar och kläcker en plan för att få ihop sina separerade föräldrar Nathan Lane ("The Birdcage", "Only Murders in the Building") och Megan Mulally ("Will and Grace") igen.
 
Filmen hade världspremiär på Toronto Internationel Film Festival i september, men när och hur den hittar hit är ännu inte känt.
 
Marc Marons podcast har rullat på sedan 2009 och närma sig sitt 1500:ade avsnitt.
 
 
| 8 oktober 2023 16:30 |