Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 februari 2024 | 21:44

Lara Croft ger sig ut på nya äventyr – se en första bild från spelet

Den ikoniska gravplundraren återvänder i ett nytt äventyr som förenar de klassiska spelen med de moderna.
Häromdagen släpptes samlingen "Tomb Raider I-III Remastered", där vi får omarbetade versioner av de tre första spelen om gravplundraren Lara Croft från 90-talet.
 
Det är dock inte det enda spelet som är på gång i serien. Vi har tidigare rapporterat om att nästa "Tomb Raider"-spel blir en fortsättning på de gamla spelen, som kommer förena klassikerna med berättelserna från den moderna trilogin som består av "Tomb Raider", "Rise of the Tomb Raider" och "Shadow of the Tomb Raider".
 
Crystal Dynamics har inte sagt särskilt mycket mer om spelet än att det utvecklas med grafikmotorn Unreal Engine 5, men nu har en ny officiell hemsida för spelserien öppnats, där vi får se en första bild på hur Lara Croft kommer se ut.
 
73c9a38e4d7ea907418e9f8175d8528b tombraider lara croft.0
 
I bilden ser vi en Lara Croft med sin klassiska utstyrsel från de gamla spelen med en topp och shorts, samt två pistoler – istället för pil och båge som hon haft i de senare spelen. Det ser även ut att vara en äldre gravplundrare än vi är vana vid att se.
 
Spoilervarning, men slutet av "Shadow of the Tomb Raider" antydde att nästa spel kommer utspela sig i Egypten – samt att hon kommer stöta på en Tyrannosaurus Rex, precis som i de gamla spelen.
 
Lara Croft dyker även upp i en animerad tv-serie på Netflix med Hayley Atwell ("Agent Carter"), med namnet “Tomb Raider: The Legend of Lara Croft”. Dessutom är en live action-serie på gång till Amazon Prime Video, som produceras av Phoebe Waller-Bridge ("Fleabag", "Indiana Jones and the Dial of Destiny").
 
2018 fick vi en film med svenska Alicia Vikander i huvudrollen, som skulle få en uppföljare. Det verkar dock oklart om den blir av.
 
Vilka spel eller filmer om Lara Croft tycker du är bäst?
| 15 februari 2024 21:44 |