Serie

Skribent

Anders Eklöf

20 februari 2023 | 17:00

Lär känna Tommy från veckans avsnitt av "The Last of Us"

MovieZine pratar med skådespelaren Gabriel Luna, som tolkar karaktären Tommy i det sjätte avsnittet av "The Last of Us".
I det sjätte avsnittet av "The Last of Us" på HBO Max får vi äntligen träffa karaktären och Joels bror Tommy igen, som spelas av skådespelaren Gabriel Luna.
 
Tre månader efter de skräckinjagande händelserna i Kansas vandrar Joel och Ellie runt i de snötäckta landskapen i jakt efter Tommy, som sägs finnas någonstans i Wyoming. 
 
Efter en stund kommer de i kontakt med ett gäng överlevare till häst, som hotar att döda dem om de visar sig vara infekterade. När Joel nämner att han känner Tommy, får de till slut följa med till bosättningen Jackson, som faktiskt inte dyker upp i spelserien förrän under "The Last of Us Part II".
 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det som följer är ett väldigt känslostarkt avsnitt där vi får se en mer sårbar sida av Joel, när han och hans bror bearbetar tiden innan de separerades och vad som hänt sedan dess. 
 
Gabriel Luna ("Agents of Shield", "Terminator: Dark Fate") gör ett strålande jobb som den mer fokuserade brodern, som verkligen har vuxit upp och blivit något av en ledare sedan vi såg honom i det första avsnittet av "The Last of Us".
 
MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg fick tidigare möjlighet att intervjua skådespelaren, om sin tolkning av karaktären Tommy.
 
- I spelen är han ständigt närvarande, då de pratar om honom ganska mycket. Man får en hel del information och kontext om Tommy och vad folk säger om honom. Jag älskar att få reda på saker och ting om karaktärer på det här viset. När jag läser ett manus lägger jag alltid mycket vikt kring vad andra karaktärer säger om rollfiguren. Andras uppfattning om vem de är, är väldigt viktigt, säger han.
 
 
Vi får även höra att det dröjde ett bra tag innan Gabriel Luna spelade "The Last of Us". Han berättar att han testade den första halvtimmen hos en kompis för tio år sedan, men att han började spela det på allvar efter att ha gått på audition för rollen som Tommy.
 
- Jag spenderade två månader med att spela det och klarade det två dagar innan vi åkte till inspelningsplatsen. Det tog så lång tid för mig eftersom att berättelsen är väldigt hjärtskärande. Det finns en gräns för hur mycket man pallar rent känslomässigt, men detsamma gäller för hur många gånger man orkar se sin hals slitas av när man gjort fel i spelet.
 
Vad tyckte du om veckans avsnitt av "The Last of Us"?
 
 
| 20 februari 2023 17:00 |