Trailer

Skribent

MovieZine

13 september 2023 | 21:30

Längtat efter en snygg, storslagen och originell sci-fi? Nu kommer "The Creator"

"Rogue One"-regissören Gareth Edwards står bakom höstens kanske snyggaste film.
Originella sci-fi-historier är sällsynta på bio nuförtiden, så vi har all anledning att se fram emot "The Creator".
 
Om bara ett par veckor släpps Gareth Edwards första film på sju år. Sist gjorde han "Rogue One: A Star Wars Story" (2016) och dessförinnan "Godzilla" (2014), båda pampiga och imponerande. Han är trygg med blockbusters, men kanske ännu mer trygg med egna berättelser, och får här chansen att förverkliga en egen idé med 80 miljoner dollar i budget och ett högaktuellt ämne.
 

"The Creator" utspelar sig 50 år in i framtiden, när människan och AI i krig. En härdad amerikansk arméveteran tar på sig ett dödligt uppdrag i hopp om att hitta sin fru som han inte sett på fem år, genom att ta sig in bakom fiendens linje och hitta skaparen till en högt avancerad artificiell intelligens som tros vara AI:s ultimata biljett till världsherravälde.
 
Huvudrollen spelas av John David Washington, känd från "Tenet", som själv beskriver filmen som "en kollision av skönhet och våld".
 
Den sista trailern för filmen visar upp en läcker värld som enligt regissören inspirerats av filmer som "Apocalypse New" (1979), "Blade Runner" (1982) och... "Rain Man" (1988).
 
 
"The Creator" får svensk biopremiär 29 september.
| 13 september 2023 21:30 |