Serie

Skribent

Patrik Jonsson

20 april 2011 | 19:08

Lange i "American Horror Story"

I veckans TV-rapporter berättar Patrik att den politiska serien "Veep" har fått grönt ljus och att "Bones" kan ligga i farozonen samt att "Game of Thrones" kommer få en säsong till.

Ingen mindre än Jessica Lange har nu anslutit sig till FX kommande mysteriedrama "American Horror Story" som är skapat av Ryan Murphy, mannen bakom "Glee". Vad man egentligen ska tro om och vänta sig av det här projektet är extremt svårt att säga då just den här serien är en av de serier som det är mest hemlighetsmakeri kring just nu. Sedan tidigare är Connie Britton från "Friday Night Lights" klar för en roll och tydligen så ska Lange spela en nyfiken och snokande granne. Mer än så vet man alltså inte i nuläget.

Jag vill minnas att jag tidigare har nämnt projektet "Veep" här, en slags politisk komediserie med Julia Louis-Dreyfus, a.k.a. "Christine". Hursomhelst så har HBO nu tagit sig en titt på det inspelade materialet och uppenbarligen så har det fallit dem i smaken, serien har nämligen fått grönt ljust och ska börja sändas tidigt nästa år.
 
Serien "Bones" kan ligga lite i farozonen, det är inte så att den är direkt nedläggningshotad, men Emily Deschanel som spelar titelrollen är för närvarande gravid och detta kan ev. hota inspelningsschemat. Serien har dessutom inte officiellt blivit förnyad så det kvarstår alltså några frågetecken kring seriens eventuella framtid. Ifall serien nu skulle bli förnyad så kan vi förmodligen endera räkna med att den kommande säsongen kommer att bestå av färre avsnitt än vanligt eller helt enkelt att vi i några episoder får klara oss utan Bones i..."Bones".

Ett kärt återseende blir det i "Criminal Minds" då skådespelerskan A.J. Cook kommer tillbaka. Tydligen så handlar det dessutom inte endast om ett par enstaka gästframträdanden, utan hennes karaktär kommer återigen att bli en av seriens reguljära ansikten. Själv så hade jag hoppats mer på skådespelaren Mandy Patinkin´s comeback i serien, men men...man kan inte få allt.
 
Jag antar att det inte har undgått många, men i söndags så hade ju "Game of Thrones" premiär på HBO med både pompa och ståt och redan igår, knappt två dagar efter premiären, så gick kanalen ut med att serien kommer att få en andra säsong. Den pågående säsongen bygger på boken "A Game Of Thrones" och den andra säsongen kommer alltså att bygga på bok nummer två i serien; "A Clash of Kings". Det finns i skrivande stund fyra böcker utgivna i denna serie ("A Song Of Ice and Fire") och en femte bok kommer att ha sin release nu i juli. Sammanlagt så är sju böcker planerade att släppas och det är väl bara att hoppas på att HBO väljer att haka på och filmatisera samtliga.

Avslutningsvis tråkiga nyheter för dem (inklusive undertecknad) som gillade serien "CHAOS". Efter endast tre sända avsnitt så har CBS beslutat att stoppa och lägga ned serien pga alldeles för låga tittarsiffror. Har CBS gått och fått en släng av "FOX-Syndrom" måntro? Ja det här var ju så klart riktigt tråkigt då jag tyckte att serien fungerade mer än väl och jag klassar då den högre än mycket annat som går just nu. CBS avslutar dock med lite "tröstande" ord att de återstående tio avsnitten kommer att sändas i sommar. Ja för då kommer ju verkligen folk att titta så att siffrorna stiger, ja då det är sommar och då de vet att serien redan är rökt, det låter ju väldigt logiskt...

| 20 april 2011 19:08 |