Film

Skribent

Anders Eklöf

15 september 2021 | 21:00

Nästa film av stop motion-studion Laika heter "Wildwood"

Stop motion-studion Laika bjuder på en film om en förtrollad värld full med talanda djur, otrevliga banditer och ondskefulla figurer i sin nästa film "Wildwood".
Den amerikanska stop motion-studion Laika, som är kända för filmer som "Coraline", "Kubo och de två strängarna" och "Mysteriet om Herr Länk", har avslöjat vad deras sjätte animerade film heter och handlar om. 
 
Filmen heter "Wildwood" och baseras på romanen med samma namn av Colin Meloy, som är sångare i bandet The Decemberists. Travis Knight, som vann en BAFTA för "Kubo och de två strängarna", regisserar. 
 
Filmen utspelar sig i Portland i USA, men bortom stadsgränserna ligger Wildwood - en plats du varken ska besöka eller känna till. Här möter vi Prue McKeel, som kommer till den förtrollade platsen efter att hennes lillebror kidnappas in i skogens djup. Tillsammans med sin klasskamrat Kurtis ger de sig in för att ta honom tillbaka. 
 
"Prue kanske tror att hon är för gammal för sagor, men hon har just befunnit sig i mitten av en. En som är fylld med konstiga talande djur, otrevliga banditer och kraftfulla figurer med de mörkaste avsikterna", lyder den officiella beskrivningen. 
 
- Med "Wildwood" har jag möjlighet att berätta en galet ambitiös historia om magi, förundran och fara på platsen där jag växte upp. Mitt alldeles egna Portland kommer att ansluta sig till mytolgin av oförglömliga fantasivärldar, med ett rörande epos som kommer att väcka er fantasi, få er att tappa andan och krossa hjärtan, säger Travis Knight till Variety
 
 
Alla tidigare filmer av Laika har nominerats till en Oscar, så förhoppningarna för "Wildwood" är höga. 
 
Tidigare i år berättade studion att de även jobbar med sin första spelfilm, "Seventeen", en thriller som de beskriver som "en cocktail av humor, andlös acton och råa känslor". 
 
Vilken är din favoritfilm av Laika? Vad har du för förväntningar på "Wildwood"? 
 
201c615c8e5186abf982fc82be50e6e8 e vuialuuaygf6q
| 15 september 2021 21:00 |