Film

Skribent

Daniel Feldt

17 maj 2010 | 19:39

LaBeouf och Ford vet att Indy 4 är dynga

Att "Indiana Jones och Kristalldödskallens Rike" underlevererade är det nog många som tycker. Kan såren efter filmen läka snabbare med en ursäkt från en av filmens huvudrollsinnehavare?

På plats i Cannes så passade Shia LaBeouf på att bikta sig för LA Times. Det hela kom på tal i samband med Cannespremiären av "Wall Street: Money Never Sleeps" och att Shia nu medverkat i två uppföljare till filmer som är näst intill k-märkta: "Wall Street" och Indiana Jones-serien.

- Det känns som om jag sumpade chansen att föra arvet vidare i en serie som folk värnar om och älskar, säger LaBeouf om "Indiana Jones och Kristalldödskallens Rike". Skulle jag göra det en andra gång (ang. Wall Street 2 reds. anm.) så vore min karriär över. Därför var detta en lite "vinna eller försvinna" för mig".

Han berättar vidare om hans långa diskussioner om den fjärde Indiana Jones-filmen med Harrisson Ford. Indiana Jones själv var inte särskilt nöjd med hur resultatet blev.

- När det kommer till apor i lianer och allt det där så kan du skylla på manusförfattare eller på Steven (Spielberg, reds. anm.), berättar Shia. Men det är skådespelarens jobb att få det att fungera och kännas trovärdigt, och jag kunde inte göra det. Det är mitt fel helt enkelt.

Hur ekar detta i Steven Spielbergs öron?

- Jag kommer att få ett samtal. Men han behöver höra detta, säger LaBeouf. Jag älskar honom, jag älskar Steven. Jag pratar med honom ofta och jag vet att jag inte kliver över en linje när jag säger detta. Jag skulle aldrig bete mig respektlöst mot honom. Han är ett geni. Men när man sumpar en chans, så sumpar man en chans.

Kan Shias ord läka såren? Personligen så känns det skönt att höra att både Shia och "Indy" är missnöjda med resultatet. Vi anade väl att de tyckte det, men det känns skönt att höra "ursäkten". Och jag hade själv inga större problem med Shia LaBeoufs insats som skådespelare filmen. Det var allt annat, speciellt aporna i lianerna.

Den bästa ursäkten vore dock en 5:e film som är awesome. Håller du med?

| 17 maj 2010 19:39 |