Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 september 2016 | 09:00

”La La Land” vann publikens hjärtan i Toronto

Musikalen med Ryan Gosling och Emma Stone tilldelades festivalbesökarnas stora pris. Oscars nästa!
Damien Chazelles 50-talsinspirerade musikalfilm ”La La Land” fortsätter sitt segertåg på världens största festivaler. Kort efter att Emma Stone vann priset för Bästa skådespelerska i Venedig, delade Torontos filmfestival ut priset People’s Choice Award i helgen.

Kort sagt: ”La La Land” är en stor publikfriare som verkar älskas av alla som sett den. Det känns onekligen som att Golden Globes och Oscarsgalan är nästa stopp, många kritiker och filmtidningar är överens om att en Bästa film-nominering är given.

”Whiplash”-regissörens tredje film handlar om en skådespelerska som försöker slå igenom i Hollywood, och hennes förhållande till en jazzpianist som blir ansträngt när hans karriär börjar gå bättre än hennes. 


”Sällan har jag gråtit sådana mängder på bio och aldrig av glädje. ”La La Land” är en helt unik filmupplevelse för alla sinnen som jag sent kommer glömma” skriver Jonna Vanhatalo i sin recension på MovieZine.


Jag räknar kallt med att vi får se ”La La Land” på Stockholms filmfestival i höst. Den svenska biopremiären ligger just nu 27 januari 2017.
| 19 september 2016 09:00 |