Film

Skribent

Thomas Linnaeus

28 juni 2023 | 00:20

Polisen bekräftar: skådespelaren Julian Sands är död

En kropp har hittats i Mount Baldy där skådespelaren Julian Sands försvann i januari.
Uppdatering 27 juni: Skådespelaren Julian Sands är död, det bekräftar nu myndigheterna via Hollywood Reporter. Hans kropp hittades av vandrare i vildmarken utanför Los Angeles i helgen, och har nu identifierats. Sands har varit försvunnen sedan 13 januari och dog alltså under en vandring i bergen. Exakt dödsorsak har inte angetts ännu. Han blev 65 år gammal.
 
Julian Sands har arbetat som skådespelare sedan 80-talet och har synts i filmer såsom skäckomedin “Imse vimse spindel” och Nicolas Cages drama “Farväl Las Vegas”. På senare år har han medverkat i TV-serier som “Smallville” och “24”.
 
Han har över 150 roller bakom sig, och syntes senast på bio i "The Painted Bird" (2019) där även Stellan Skarsgård medverkade. En av Sands kommande roller är i dykarthrillern "The Last Breath", som regisserades av svenske Joachim Hedén ("Breaking Surface").
 
Originalnyheten från 25 juni: San Bernardinos polismyndigheten har meddelat att en kropp har hittats i anslutning till Mount Baldy, där skådespelaren Julian Sands försvann i januari, skriver Deadline. Kroppen har ännu inte identifierats, men det beräknas bli klart nästa vecka.
 
- Lördagen den 24 juni 2023, cirka kl. 10:00, kontaktade vandrare polisen efter att de upptäckt mänskliga kvarlevor i Mount Baldys vildmark. Den döde fördes till rättsläkaren i väntan på identifiering. Identifieringen bör slutföras nästa vecka, då kommer vi att uppdatera detta pressmeddelande. Inga ytterligare detaljer är tillgängliga för närvarande, meddelar polisen.
 
Upptäckten kommer ett dygn efter att Sands familj vädjat om hjälp och de skriver att de är "djupt tacksamma till sökteamen och koordinatorerna som har arbetat outtröttligt för att hitta Julian”. Sands försvann i januari och sökandet avslutades på grund av vintervädret. Men nu i lördags påbörjades arbetet igen och nu har man alltså hittat en kropp.
| 28 juni 2023 00:20 |