Film

Skribent

Andreas Samuelson

13 februari 2024 | 06:00

Kvällens TV-tips: Skitbra duo i ”rolig, varm och annorlunda” komedi

Seann William Scott och Paul Rudd har god kemi och komisk tajming tillsammans i komedin ”Role Models”. Se den på TV ikväll.
Två av 2000-talets populäraste komediaktörer, Seann William Scott och Paul Rudd, har roat publiken i en rad otaliga filmer. Därför är det inte oväntat ett lyckat samarbete när de tillsammans spelade huvudrollerna i ”Role Models” (2008).
 
De är partners i att sälja energidryck men efter ett bråk som resulterat i rejäl ödeläggelse döms de till 150 timmars samhällstjänst. De får uppdraget att agera storebröder till två ungdomar - bråkstaken Ronnie (Bobb'e J. Thompson) och rollspelsnörden Augie (Christopher Mintz-Plasse).
 
Filmen är regisserad av David Wain (”Wet Hot American Summer”), som samarbetat med Rudd i de flesta filmer, och i andra roller ser vi Elizabeth Banks, Jane Lynch, Ken Jeong och Keegan-Michael Key. Den blev en blygsam framgång hos såväl publik som kritiker.
 
Men det är en kul, sevärd komedi som båda driver med och agerar kärleksförklaring till nördar och deras rollspel. Dessutom med utmärkta insatser från såväl huvudrollsinnehavare som biroller. I sin recension från 2009 skrev Fredrik Adolvsson att det är ”en rolig, varm och annorlunda fast ändå helt vanlig relationskomedi med ett urval av riktigt bra musik.”
 
Se trailern här:

 
Här kan du se ”Role Models”:
Ikväll på Kanal 9 22.00
Streama på Tele2 Play
Streama på SkyShowtime
Hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster 
| 13 februari 2024 06:00 |