Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 september 2023 | 07:45

Kvällens tv-tips är en stuntpackad spionfilm - där skurkarna snackar svenska!

Jens Hultén och Rebecca Ferguson gör Tom Cruise sällskap i actionfilmen från 2015.
Kvällens adrenalinkick på tv är "Mission: Impossible - Rogue Nation" - den femte filmen i serien om agent Ethan Hunt. Den visas klockan 21 i TV3.
 
Filmen inleder med en spektakulärt vild stunt-scen där Hunt klamrar sig fast vid ett fraktflygplan som just ska lyfta. I vanlig ordning insisterade Tom Cruise på att allt skulle filmas på riktigt, och riskerade sitt liv för biopublikens nöje. Det här fick han göra om hela åtta gånger innan tagningen satt perfekt.
 
 
Sedan fortsätter äventyret med IMF-teamet på jakt efter Syndikatet, en ljusskygg terror-organisation med stora resurser. Hunt möter på en mystisk kvinna vid namn Ilsa Faust, spelad av Rebecca Ferguson. Hon har flera scener på svenska med en tortyrglad hantlangare (Jens Hultén som känns igen från "Johan Falk"-filmerna).
 
- Tom är tydligen väldigt förtjust i att göra sådana saker själv, som att hänga från ett flygplan. Jag vet inte om jag skulle göra det själv… Jag är inte så sugen på att bevisa att jag kan farliga saker. Tom är betydligt tuffare än vad jag är. Men när man väl är där och är adrenalistinn, då gör man mer än vad man tror att man klarar av, berättade Hultén i en intervju med MovieZine år 2015.
 
 
"Mission: Impossible" är en filmserie som skruvat upp spänningen och insatserna med varje ny film. I "Rogue Nation" klev regissören Christopher McQuarrie ombord, och han har hängt kvar sedan dess. Filmen påbörjade en ny era för agent Ethan Hunt där de kommande delarna, "Fallout" (2018) och sommarens "Dead Reckoning" alla är en del av en större historia.
 
Självklart kan den också ses som ett helt fristående actionäventyr. Och med Tom Cruise i farten vet man att det väntar underhållning på högsta nivå.
 
Här kan du se "Mission: Impossible - Rogue Nation":

• Ikväll 21:00 i TV3
• Streama på Netflix
• Streama på TV4 Play
• Streama på SkyShowtime
• Streama på Tele2 Play
 
Hör de svenska replikerna i klippet nedan:
 
| 17 september 2023 07:45 |