Film

Skribent

MovieZine

2 december 2023 | 07:00

Kvällens tv-tips: Julstämningen är på topp i charmig romcom från 2019

En ny julklassiker? "Game of Thrones"-stjärnan Emilia Clarke bjuder på både skratt och tårar.
Julfilmerna duggar tätt på tv i dessa tider. I helgen får du två chanser att se fina "Last Christmas" från 2019 på Kanal 11.
 
I huvudrollen ser vi Emilia Clarke, som aldrig fick visa sina roliga sidor i "Game of Thrones". Men med rätt material är hon riktigt härlig och charmig. Hon spelar Kate, en ung Londontjej som tar många dåliga beslut i sitt liv. Hon jobbar i en jul-året-runt-butik och hatar sitt jobb. Men när hon träffar charmerande Tom (Henry Golding) kommer allt förändras.
 
 
Titeln är lånad av den där Wham-låten som vi aldrig verkar slippa kring jul, och handlingen väver snyggt in fler av bandets och George Michaels sånger. Emma Thompson är en av manusförfattarna och spelar även Kates jugoslaviska mamma - med träffsäker komisk tajming. En annan minnesvärd roll är Michelle Yeoh som Kates chef, med namnet Santa.
 
"Julstämningen är på topp (...) Mycket av filmens charm kommer från protagonisternas varma personligheter och smittande leenden" skrev MovieZines recensent. I övrigt satte hon en 2:a i betyg eftersom hon uppenbarligen är en Grinch.
 
"Last Christmas" är underbart charmig, julig och rörande - och splittrar tittarna, för långt ifrån alla håller med mig. Vad tycker ni?
 
Här kan du se den:
 
• Ikväll 22:00 i Kanal 11
• Söndag 13:55 i Kanal 11
• Hyr/köp filmen på Viaplay Store eller SF Anytime
 
| 2 december 2023 07:00 |