Film

Skribent

MovieZine

27 mars 2024 | 04:00

Kvällens tv-tips: 1995 års tunga kriminalthriller imponerar än idag

Betyg 8,3 på IMDb! Michael Manns hårdkokta ”Heat” är en av de stora samtida klassikerna i gangstergenren.
”Heat” är en av de stora samtida klassikerna i actiongenren. En klassisk katt-och-råtta lek med Al Pacino och Robert De Niro i huvudrollerna. De båda gjorde sina respektive genombrott i Coppolas ”Gudfadern”-trilogi, men de var aldrig i samma scen. 
 
”Heat” är en modern kriminalthriller med drag av gamla gangsterfilmer från 1930- och 1940-talen. Tre timmars speltid till trots blir historien aldrig tråkig. Filmen präglas av tät atmosfär, och som pricken över i:et bjuds vi på en av filmhistoriens mest intensiva skottlossningar. Som alltid när regissör Michael Mann är med i leken så är ledorden autenticitet och grundlig research. 
 
Både Robert De Niro och Val Kilmer tog sig till Folsom State Prison för att möta och intervjua den sortens karaktärer som de skulle porträttera. Och Val Kilmer kan tacka sin lyckliga stjärna att han fick rollen. Keanu Reeves tackade nej, till förmån för att spela ”Hamlet” på teaterns tiljor. 
 
Men få säger nej till kombinationen Pacino och De Niro… Mötet mellan de två skådespelargiganterna är magi. Så poppa popcornen och boka in en filmkväll framför TV6. ”Heat” är för bra för att missas.
 
Här kan du se "Heat":

• Ikväll 21:00 i TV6
• Streama på Netflix
• Streama på Disney+
 
Se en spännande videoanalys av den visuella stilen i "Heat" här nedan:
 
| 27 mars 2024 04:00 |