Film

Skribent

Viktor Eriksson

24 februari 2024 | 04:00

Kvällens TV-tips: 2017 års charmigaste romantiska komedi baserades på en sann historia

Än idag håller "The Big Sick" både humormässigt såväl som ämnesmässigt.
Det är få saker som kan komma oss så nära som en historia baserad på verkliga händelser. Inte minst när det handlar om kärlek och undergång. “The Big Sick” är en sådan historia. Filmen är skriven av det äkta paret Kumail Nanjiani och Emily V. Gordon och baseras på hur de träffades på riktigt.
 
I filmen blir den pakistansk-amerikanska komikern Kumail (Kumail Nanjiani) och studenten Emily (Zoe Kazan) förälskade samtidigt som de kommer från två väldigt olika kulturer. Som följd håller de sin relation för sig själva. Men när Emily plötsligt drabbas av en mystisk sjukdom och behöver försättas i koma rusar verkligheten in som ett godståg när Kumail för första gången måste träffa hennes säregna föräldrar (Holly Hunter och Ray Romano).
 
“The Big Sick” är en befriande jordnära film från en tid när det fanns väldigt få, och ännu färre bra, romantiska komedier med en emotionell kärna. Trots att den har en del år på nacken nu så håller humorn bra. Vilket förstås beror på att Kumail Nanjiani, Ray Romano och framförallt Holly Hunter alla glänser i sina framträdanden. Och det som håller ännu bättre är filmens skildring av de utmaningarna som ett par som kommer från olika kulturer behöver tampas med, och segra över, än idag.
 
Här kan du se “The Big Sick”
Ikväll på TV8 00:35 
Streama på Cineasterna
Streama på Viaplay
 
| 24 februari 2024 04:00 |