Film

Skribent

Josefine Krischausky

18 november 2021 | 20:05

Kuslig atmosfär i senaste trailern för "Nightmare Alley"

Bradley Cooper, Toni Collette och en hypnotisk Cate Blanchett är några av de som dyker upp Guillermo del Toros kommande thriller. Biopremiär januari 2022.
De kommande månaderna bjuds det på många spännande filmpremiärer, och Guillermo del Toros nya noir-thriller "Nightmare Alley" är inget undantag.
 
"Nightmare Alley" bygger på romanen med samma namn, som tidigare har filmatiserats en gång 1947. Många decennier senare sätter del Toro sin egen prägel på historien, som följer en manipluativ bedragare som bestämmer sig för att ge sig på den rika eliten i 1940-talets New York, med hjälp av bland annat en mystisk psykiater. 
 
Om filmen kommer nå samma succé som regissörens senaste stora framgång, den fyrfaldigt Oscarsvinnande "Shape of Water", återstår att se. Den nya trailern ser så länge till att hålla förväntningarna uppe. 
 
 
I huvudrollen syns Bradley Cooper, som får sällskap av en mycket stjärnspäckad ensemble. Cate Blanchett, Rooney Mara, Toni Collette, Willem Dafoe och Richard Jenkins är några av namnen som finns med på rollistan. 
 
"Nightmare Alley" har USA-premiär den 17 december, och går upp på svenska biografer den 28 januari. 
| 18 november 2021 20:05 |