Spel

Skribent

Viktor Eriksson

31 januari 2024 | 08:00

Kurt Russell hade kunnat spela Snake i "Metal Gear" – därför tackade han nej

“Jag vet inte. Jag är en filmkille.”
Den som spelat smygarspelen i “Metal Gear”-serien och sett John Carpenters film “Flykten från New York” med Kurt Russell i huvudrollen har nog lagt märke till att det finns vissa… likheter. I båda verken heter exempelvis huvudkaraktären Snake… och ser ut som Kurt Russell.
 
I en ny intervju med GQ bekräftar Kurt Russell att han blev kontaktad gällande att göra rösten till spelkaraktären som har samma namn som hans karaktär i “Flykten från New York”.
 
– Det har varit många gånger när folk velat göra något… Jag vet inte. Jag är mer av en filmkille, säger Kurt Russell till GQ. 
 
– Du måste förstå att från mitt perspektiv, oavsett om det handlar om Elvis eller Snake Plissken eller Jack Burton eller R.J. MacReady så var det projektet. Det var grejen. Du kommer in i det tänket, du skapar det och vill göra den världen verklig. När jag spelade Elvis så ville folk som intervjuade mig sedan att jag skulle spela Elvis under intervjun men det fungerar inte så.
 
Han fortsätter. 
 
– Jag var inte intresserad av att casha in på något som vi hade skapat eller som jag hade skapat gällande en karaktär. Jag förstår att affärspersoner tänker “vi kan göra det här” men jag tittar på det och känner att “det där är inte skrivet av John”. Det känns inte riktigt bra. John är inte här och gör det så varför ska jag vara det? Det tänker jag inte göra. Vi gör något nytt istället. Något fräscht. Vi gör en ny ikonisk karaktär snarare än att se vad vi kan använda från en annan ikonisk karaktär.
 
Rösten till Snake gjordes istället av David Hayter som många spelare nog skulle säga lyckades skapa en egen ikonisk karaktär även om Snake från början var tydligt rotad i Snake Plissken. I det senaste stora "Metal Gear"-spelet, “Metal Gear Solid V: The Phantom Pain”, från 2015 var det däremot inte David Hayter som gjorde rösten till Snake utan Keifer Sutherland.
| 31 januari 2024 08:00 |