Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 mars 2021 | 09:15

Kultserien "Thundercats" blir storfilm

"Godzilla vs Kong"-regissören Adam Wingard tar sig an en barndomsfavorit.
En reboot på 80-talsserien "Thundercats" är under utveckling. Bakom projektet står Adam Wingard, aktuell med "Godzilla vs Kong" och på gång med en uppföljare till "Face/Off".

Wingard kunde inte säga nej till ett projekt som ligger honom varmt om hjärtat sedan många år:

- Min besatthet med "Thundercats" började redan i high school. Det var vad som drog mig till att göra film... Jag försummade skolan totalt i tionde klass, och anledningen? Jag skrev på mitt egna "Thundercats"-manus, för hand. Det blev 272 sidor långt. Jag har fortfarande kvar det.

Snacka om engagemang! En mer insatt filmskapare skulle bli svår att hitta. Men troligen kommer Wingard inte få användning av sitt egna tonårsmanus. Däremot ska han och kollegan Simon Barrett sätta en egen touch på en "Thundercats"-version som redan är skriven. Han efterfrågade själv att få vara en del av projektet.

- Jag såg möjligheten att göra en ny typ av fantasy/sci-fi-spektakel, något som folk inte har sett förut. Där finns en sådan rik mytologi, karaktärerna är fantastiska, säger Wingard till Deadline.
 
 
Det var under mitten av 80-talet som tecknade tv-serien "Thundercats" dök upp och gjorde succé. Med en blandning av science fiction och fantasy introducerades vi för humanoida katter från en annan planet. Det blev totalt 130 avsnitt, ett datorspel och gissningsvis massiva intäkter från leksaksförsäljningen.
 
Tanken är att filmen ska bevara 80-talsestetiken ("Det ska inte se ut som filmen Cats", säger regissören) med en film som överbryggar gapet mellan "tecknat och CGI".
| 30 mars 2021 09:15 |