Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

8 oktober 2014 | 16:00

Kultiga "Myst" blir TV-serie

Och inte bara det: ett nytt TV-spel ska också få se dagens ljus.
Minns du "Myst"? Äventyrsspelet som gick ut på att man, en ensam främling på en öde ö, skulle ta sig vidare genom att lösa gåtor och andra klurigheter med hjälp av de ledtrådar som gick att hitta i omgivningen. 

"Myst" kom 1993 (till Mackintosh ursprungligen) och blev en storsäljare när det konverterades till Windows och PC. Det blev 90-talets mest sålda spel, med över 12 miljoner sålda enheter (och flera uppföljare), innan "The Sims" släpptes 2002 och bara - swoosch - tog över.

Men nu ska alltså denna gamla spelklassiker göras om till TV. Legendary TV & Digital Media har gjort en deal med utvecklarna på Cyan Worlds om att få till stånd både en TV-serie och ett tillhörande TV-spel. 

- Vårt mål är inte bara att skapa ett spännande TV-drama utan också att ta fram ett TV-spel som utvidgar historien mellan de bägge plattformerna, säger Cyan Worlds i ett pressmeddelande Deadline tagit del av. 

- 70 % av alla surfplatteägare använder sina plattor medan de ser på TV, flera gånger i veckan. Cyan ser potentialen i att kunna göra något gränsöverskridande och ta det interaktiva berättandet till en helt ny nivå. 

Inget är sagt än om när detta gränsöverskridande skulle bli klart och var det då kan gå att se. 

("Myst" finns numera även i app-form.)
| 8 oktober 2014 16:00 |