Serie

Skribent

Anders Eklöf

25 maj 2022 | 21:45

Kultfilmen "Speed Racer" blir tv-serie på Apple TV+

Den klassiska mangaserien från 60-talet som blev en sågad film av Wachowski-systrarna 2008 håller på att bli tv-serie hos Apple TV+.
Minns du att Wachowskis-syskonen gjorde en film kallad "Speed Racer" några år efter att "The Matrix"-trilogin var avklarad? Nej?
 
Det är det nog inte många som gör, då filmen både blev en flopp på biosalongerna och hos kritikerna - även om den har fått något av en kultstatus på senare år.
 
Nu meddelar dock sajten The Hollywood Reporter att det ska bli en live action-serie baserad på förlagan på Apple TV+, som produceras av J.J. Abrams produktionsbolag Bad Robot. Enligt källor ska Hiram Martinez ("Snowpiercer") vara med och skriva manus och vara showrunner, tillsammans med Ron Fitzgerald ("Westworld").
 
Filmen från 2008 och den nya tv-serien är baserad på mangan och animen från 60-talet av Tatsuo Toshida, som handlar om en ung man som tävlar i futuristiska biltävlingar. Filmen av The Wachowskis gick riktigt dåligt och gjorde att Warner Bros förlorade mycket pengar. Sedan 2013 är det japanska Tatsunoko Production som äger rättigheterna till serien igen, som backar den kommande serien av Apple.
 
Enligt The Hollywood Reporter ska "Speed Racer" ha varit på gång under flera år, så vi får hoppas att vi får fler livstecken från den framöver.
 
Vad tycker du om filmen från 2008?
| 25 maj 2022 21:45 |