Serie

Skribent

Alexander Kardelo

22 februari 2023 | 07:40

60 år senare: Ska Kubricks ofilmade ”Napoleon” äntligen bli av?

Det heta manuset ligger i Steven Spielbergs händer och nu får vi äntligen en positiv uppdatering.
Året var 1961 när den store filmregissören Stanley Kubrick skrev manus till ”Napoleon”, baserat på omfattande research. En biopic om den franske kejsaren och hans kamp för att ta makten över 1800-talets Europa - Kubrick kallade detta för "den bästa filmen som aldrig gjorts".
 
Nu ligger manus i Steven Spielbergs händer sedan år 2013, och han planerar att producera en miniserie åt HBO. Tidigare har regissörer som Baz Luhrmann ("Elvis") och Cary Fukunaga ("No Time to Die") varit kopplade till projektet, men nu har det varit tyst kring detta i några år.
 
Men under Berlins filmfestival gav Steven Spielberg en välkommen uppdatering, enligt Deadline:
 
- I samarbete med Christiane Kubrick och Jan Harlan förbereder vi en stor produktion för HBO baserat på Stanleys originalmanus. Vi jobbar på "Napoleon" som en miniserie i sju delar, bekräftar Spielberg.
 
Håll utkik för mer nyheter kring projektet!
 
Large df9353f13e82f64fb4d96b8bb5d41f19 spielberg
 

Vad blir Steven Spielbergs nästa film?

 
Under festivalens presskonferens meddelade Steven Spielberg att han ännu inte bestämt sig för sin nästa film som regissör. Det saknas inte idéer, som en "Bullitt"-film med Bradley Cooper, men just nu behöver han en tankepaus efter "West Side Story" och "The Fabelmans".
 
- Jag var fullt upptagen med två filmer efter varann... Jag hade aldrig chansen att tänka efter och se vad jag vill göra när de två filmerna är över. Och här sitter jag och säger till er: Jag vet inte vad jag gör härnäst. Jag har inte en aning.
 
Vem skulle du vilja se som regissör till "Napoleon"-miniserien? Kommentera gärna.
| 22 februari 2023 07:40 |