Spel

Skribent

Oskar Möller

18 mars 2023 | 06:00

Kritikerna kärleksbombar "Resident Evil 4 Remake"

Remaken av Capcoms älskade "Resident Evil 4" verkar leverera det fansen eftersöker: adrenalinpumpande action och inlevelse i en trygg omdaning av spelklassikern.
Mer action och mer inlevelse. Den gnistrande juvelen i Capcoms flaggskeppsserie "Resident Evil 4 Remake" springer sitt första ärevarv på nätet.
 
Förhandshypen eggades på av positiva omdömen av de journalister och gamers som fått testa demon av spelet. Såhär en vecka innan det officiella släppet och efter att spelbolagens embargorestriktioner lättat har man skäl att tro att seriens fans har härliga (och skräckinjagande) speltimmar att se fram emot.
 
Filmsajten Variety konstaterar att ”Resident Evil 4 Remake hedrar det klassiska originalspelet” medan den ledande spelsajten IGN slår på stort, delar ut en 10:a i betyg och basunerar ut att spelet är seriens ”mest obevekligt spännande äventyr – förfinat och förverkligat till det yttersta av sin enorma potential” .
 
Samtliga röster är dock inte eniga – bland den stora majoriteten av lovord finns de som går emot strömmen och menar att det var bättre förr. Det klagas bland annat på att Leon S Kennedy är färglös och att kontrollerna är klumpiga. Dåliga omdömen är dock i minoritet bland spelkritikerna - stämningen lutar mer mot vem som kan överösa spelet med flest lovord.
 
Ett exempel är the Guardians recensent som delar ut hela 5 av 5 och sammanfattar sitt strålande omdöme i rubriken: "Vacker, nervig, camp, blodig: allt som är bäst med hela serien".
 
Vi får se om Moviezine kommer hålla med - håll ögonen öppna för en recension av RE 4 Remake nu på söndag!
 
Resident Evil 4 Remake släpps den 24 mars.
| 18 mars 2023 06:00 |